Az 5 legjobb befektetési könyv kezdőknek

az-5-legjobb-befektetesi konyv kezdoknek_tehetos teknos

Sok kérdést kapok, hogy kezdőként hogy induljanak el a befektetések iránt érdeklődők. Szerencsére rengeteg jó könyv van a piacon, sajnos többségük csak angolul. De ha valaki a befektetések iránt érdeklődik és nem tud angolul, akkor neki az első és legnagyobb várható értékű befektetése egy angol könyv/tanfolyam lesz. 🙂

Azért búslakodni sem kell, a listán szereplő könyvek közül három is megjelent magyarul.

A többiek viszont itt találják az 5 legjobb befektetési könyvet kezdőknek (nem fontossági sorrendben):

 1. Simple Wealth, Inevitable Wealth – Nick Murray
  Simple Wealth, Inevitable Wealth - tehetős teknős

  Ha valaki szeretne megismerkedni a vagyonépítés rejtelmeivel, a szerző egyszerű és közérthető módon ismerteti meg az olvasót például a kockázat, vagy a diverzifikáció alapfogalmával, illetve a sikeres befektetéshez elengedhetetlen hosszú távú gondolkodással. A könyv közel 20 éve tartó töretlen sikere jól jelzi a benne található információk időtállóságát és fontosságát.

 2. The Little Book of Common Sense Investing – Jack Bogle
  The Little Book of Common Sense Investing - tehetős teknős

  Szintén egy klasszikus, ezúttal a passzív befektetések atyjától, a Vanguard Group alapítójától, Jack Bogle-tól. Már többször írtam arról, hogy az utóbbi időben mekkora pénzek indultak meg az aktív alapokból a passzívak irányába. Akit érdekel ennek miértje, az mindenre megtalálja a választ ebben a könyvben. Szintén kötelező darab!

 3. Az Intelligens Befektető – Ben Graham
  Az intelligens befektető - tehetős teknős

  Warren Buffet, a világ legsikeresebb befektetőjének kedvenc könyve (különös tekintettel a 8-as és 20-as fejezetre). Bár kezdőként nem a legegyszerűbb olvasmány, de nem bántam meg, hogy ez volt életem első befektetésekkel, fundamentális elemzéssel foglalkozó könyve. És biztosíthatlak, te sem fogod! Az 1949-es megjelenése óta több ráncfelvarráson átesett mű megszámlálhatatlan hasznos információval vértezi fel a befektetéssel ismerkedőket. A legfrissebb kiadásban Jason Zweig kommentárja mutatja be mennyire időtálló, a mai piacokon éppúgy helytálló alapigazságokat tartalmaz a mű.

 4. Agyam és a Pénz – Jason Zweig
  Agyam és a pénz - tehetős teknős

  Nemrég írtam arról, hogy a befektetők legnagyobb ellenségeik épp önmaguk. A miértekről és a megoldásról szól ez a könyv. Nagyon érdekes és tanulságos olvasmány. Te is biztosan profitálni fogsz belőle, ha érdekel az emberi agy és a befektetések világának szövevényes kapcsolata.

 5. Befektetés józan ésszel – Ben Carlson
  befektetés józan ésszel_tehetős teknős
  A méltán népszerű awealthofcommonsense.com blog szerzőjének első könyve. A blogra jellemző letisztult, könnyen értelmezhető nyelvezet itt is megjelenik. Egyszerű, de annál hatékonyabb módszert mutat a nyugodt pénzügyi élet megteremtéséhez. Ha néhány egyszerű alapszabályt betartunk, és elég hosszú időtávval rendelkezünk, bárkiből sikeres befektető lehet.

A “Hogyan kerestem 1 millió Eurót Forexen?”, vagy a “Hogyan érj el havi 20%-os profitot, napi 5 perc munkával?” parasztvakító könyveket pedig kerüljük el messziről. Ami túl szépnek hangzik, az az is. Ne pazaroljuk tündérmesékre az időnket, helyette olvassunk megbízható forrásból, igazi befektetési könyveket. (mellesleg ha valaki kíváncsi, hogy reálisan mekkora hozamot lehet elérni hosszútávon a tőzsdén, az olvassa el ezt a bejegyzést)

Ezen kívül, ha valaki egy gyors összefoglalót szeretne a gazdaság működéséről, mindenképpen nézze meg Ray Dalio 30 perces, How The Economic Machine Works című videóját.

***

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél értesülni az újabb posztokról, kövesd a blogot Facebookon és Twitteren is, vagy iratkozz fel a hírlevélre itt.

Írj kommentet

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s